tedxorebrolive-pass1

TEDxÖrebroLive 2015: Pass 1 – Hur vi tänker

TEDxÖrebroLive är en direktsändning från TED2015-konferensen från Vancouver, Kanada. Vi kommer visa tre pass under kvällen.

Vad TEDxÖrebroLive 2015: Pass 1
När 17 mars 2015, 16:30-18:15
Plats Bio Roxy, Örebro (Karta)
Kostnad TEDxÖrebroLive är avgiftsfritt

Platserna är begränsade, enligt TED:s regler. Ansök om en plats

Första passet, med ett temat ”Hur vi tänker?” pågår mellan 16:30 och 18:15 (08:30-10:15 lokal tid i Vancouver) på Bio Roxy i Örebro.

Talarna det första passet är:

Laura Schulz

Laura Schulz forskar inom kognitionsvetenskap och kommer tala om hur vår förståelse för hur barn lär sig håller på att förändras. Hon har bland annat skrivit Causal Learning: Psychology, Philosophy, and Computation (tillsammans med Adam Gopnik).

Jason Padgett

En misshandel 2002 ledde till att Jason Padgett började se världen i fraktalformer. Och det ledde till att han började se och förstå matematik på ett helt nytt sätt. Från TED:s scen ska han dela med sig av hur han ser på världen, som konstnär och matematiker.

David Eagleman

David Eagleman forskar om neurovetenskap och ska berätta om hur våra hjärnor fungerar och i förlängningen vad som gör oss mänskliga.

Twitter @davideagleman

Daniel Kish

Daniel Kish är blind, men det är inte säkert att du skulle märka det på hur han rör sig, cyklar eller när han klättrar i berg. Daniel ser genom ljud. Han kallar det echolocation. Podradioprogrammet Invisibilia har berättat om honom och hans arbete för att göra hela världen tillgänglig för de som inte ser som de seende.

Donald Hoffman

Kognitionsvetaren Donald Hoffman menar att världen omkring oss egentligen inte är världen hur den är, den är hur vi själva byggt ihop vår tolkning av den.