TEDxÖrebroLive - Talarna för pass 2

TEDxÖrebroLive 2015: Pass 2 – Hur maskiner lär sig

TEDxÖrebroLive är en direktsändning från TED2015-konferensen från Vancouver, Kanada. Vi kommer visa tre pass under kvällen.

Vad TEDxÖrebroLive 2015: Pass 2
När 17 mars 2015, 19:00-20:45
Plats Bio Roxy, Örebro (Karta)
Kostnad TEDxÖrebroLive är avgiftsfritt

Platserna är begränsade, enligt TED:s regler. Ansök om en plats

Andra passet, med ett temat Hur maskiner lär sig pågår mellan 19:00 och 20:45 (11:00-12:45 lokal tid i Vancouver).

Talarna andra passet

Fei-Fei Li

Fei-Fei Li leder Stanfords Artificial Intelligence- och Vision-labb som arbetar med några av de svåraste problemen inom artificiell intelligens: hur de ska kunna förstå världen omkring sig genom att se och höra samt dessutom förklara dem med naturligt språk.

Wikipedia Fei-Fei Li

Rajiv Maheswaran

Rajiv Maheswarans företag Second Spectrum hjälper lag i NBA att förstå sina spelare och motståndare bättre genom datoranalys. De gör det genom att mäta allt som sker på planen med distribuerad artificiell intelligens.

Twitter @RajivMaheswaran

Chris Urmson

Chris Urmson är chef för den del av Google[x] som håller på att skapa självkörande bilar. Kan han svara på frågan om varför det är säkrare om vi låter bli att köra våra bilar?

Jim Simons

Först lade Jim Simons grunden för strängteori samtidigt som han hjälpte NSA att knäcka koder. Sen blev han miljardär genom att han tyckte andra investerade på fel sätt och gjorde det själv istället. Nu vill han förändra filantropi.

Wikipedia James Harris Simons

Nick Bostrom

Nick Boström är en svensk filosof som arbetar med stora frågor. Som existensiell risk eller frågan om vår tekniska utveckling till slut kommer förgöra oss.