TEDxÖrebroLive 2012 – Pass 2: Jorden

TEDxÖrebroLive är en direktsändning från TED2012-konferensen från Long Beach i Kalifornien. Vi kommer visa tre pass under kvällen 29 februari.

Första passet pågår mellan 20:00 och 21:45 (11:00-12:45 lokal tid i Kalifornien) på Bio Roxy i Örebro.

Talarna under det andra passet är:

Karen Bass

Karen Bass är naturfilmare och har arbetat i 20 år på BBC:s Natural History Unit. Hon har bland annat gjort den första dokumentären om människans närmaste släkting bland djuren: bonobo-apan.

Sharon Beals

Sharon Beals kallar sig för en urban naturfotograf. Hon har bland annat gjort fotoreportage om det hon kallar naturens mest grannlaga arkitekter: de som bygger fågelbon.

Wade Davis

Wade Davis är etnobotanist som menar att något större än bara orden går förlorade när nu hälften av jordens 7000 språk inte längre lärs ut till sin respektive yngre generation.

Twitter: @authorwadedavis

James Hansen

Astrofysikern James Hansen forskar om jordens klimat och har varit en av de senaste årens klimatöverenskommelsers hårdaste kritiker.

T. Boone Pickens

T. Boone Pickens är en oljemagnat som numera arbetar för att USA ska göra sig av med sitt oljeberoende.

Twitter: @boonepickens

Civilians Investigative Theater

The Civilians är ett teaterkompani som blandar in journalistik i sin teaterkonst. De använder intervjuer och granskningar som stoff för sina uppträden och bland annat The New Yorker har hyllat dem för enkom journalistiken. The Civilians TED Talk tar avstamp i deras pjäs The Great Immensity.

Twitter: @civilians