TEDxÖrebroLive 2012 – Pass 3: Massan

TEDxÖrebroLive är en direktsändning från TED2012-konferensen från Long Beach i Kalifornien. Vi kommer visa tre pass under kvällen 29 februari.

Det sista passet pågår mellan 23:15 och 01:00 (14:15-16:00 lokal tid i Kalifornien) på Bio Roxy i Örebro.

Talarna under det tredje passet är:

Cameron Carpenter

När CBS intervjuade Cameron Carpenter beskrev de honom som the Bad Boy of the Pipe Organ. Han håller bland annat på att utveckla en orgel som han ska kunna ta med sig på turné och finns att lyssna till på Spotify.

Twitter: @cameronorganist

Reid Hoffman

Reid Hoffman var en av grundarna till LinkedIn och har varit investerare i tjänster som Airbnb och Groupon. Han sitter även i styrelsen för microlån-tjänsten Kiva och har skrivit boken The Start-up of You: Adapt to the Future, Invest in Yourself, and Transform Your Career.

Twitter: @quixotic

Lior Zoref

När Lior Zoref blev inbjuden att tala på TED samlade han idéer i TED.com:s forum och publicerade talet på sin WikiPedia-sida för att andra skulle kunna förbättra det.

Twitter: @liorz

Jen Pahlka

Jennifer Pahlka är bland annat känd för att ha skapat Web 2.0-konferenserna när hon arbetade på O’Reilly Media. Numera jobbar hon med Code for America, en frivilligorganisation som där kodare kan ge tillbaka till samhället genom att föra in både sin kunskap och förhållningssätt till utveckling. Förnyelsebyråkrater?

Twitter: @pahlkadot

Frank Warren

Frank Warren bevarar människors hemligheter. Det finns det fler människor som gör, men den stora skillnaden är att han gör det helt öppet, på PostSecret. Sajtens besökare skickar in anonyma vykort till sajten som Frank sedan publicerar som terapi till både de som läser hemligheterna och de som avslöjar sig.

Twitter: @postsecret

Reggie Watts

För första gången någonsin höll TED auditions för en av TED Talks-platserna. Det var för att de ville följa årets tema The Full Spectrum och få in så många olika typer av talare som möjligt. @reggiewatts