Vad är TEDxÖrebroLive 2015?

Datum 17 mars 2015
Tid 16:00-sent
Plats Bio Roxy, Örebro (Karta)
Vad Livesändning av TED2015
Kostnad TEDxÖrebroLive är avgiftsfritt (men du får sponsra, kontakta kal.strom@us3.se om du är intresserad)
Platserna är begränsade, enligt TED:s regler. Ansök om en plats

TED2015 är TED:s huvudkonferens som ges i Vancouver, Kanada. Wikipedia skriver:

TED (Technology, Entertainment, Design – teknologi, underhållning, formgivning) är en årlig tvärvetenskaplig konferens i USA som definierar sitt tema som ”idéer värda att sprida” (”ideas worth spreading”). I samband med konferensen hålls ett antal föredrag med oftast kända och högprofilerade föredragshållare kallade TED Talks.

Temat för årets konferens är Truth & Dare. TED skriver att ett bra TED-tal gör en av två saker: Ger ett sätt att se världen på ett nytt sätt eller en möjlighet att se hur världen kommer att bli. TED2015 vill göra båda sakerna samtidigt. TED2015 pågår mellan måndag 16 och fredag 20 mars 2015, vi kommer endast visa tisdagens program.

TED är en väldigt exklusiv konferens. Biljetten kostar $8 500 och även om du har råd är det långt ifrån säkert att du får chansen att komma (nu är det dessutom slutsålt). Alla som vill komma på TED ansöker om att få bli medlemmar. För att bjuda in en större grupp människor och sprida idéer utanför den krets som har chans att komma på konferensen har man skapat TEDx-konceptet.

x:et i TEDx står för independently organized TED events där andra får möjligheten att arrangera evenemang runt TED. TEDxÖrebro arrangerades första gången 2009. Det här är första gången vi sänder TED-konferensen direkt.