Vad är TEDxÖrebroLive?

Datum: 29 februari 2012
Tid: 17:00-sent
Plats: Bio Roxy, Örebro (Karta)
Vad: Livesändning av TED2012
Kostnad: TEDxÖrebroLive är avgiftsfritt (men du får sponsra, kontakta kal.strom@us3.se om du är intresserad)
Platserna är begränsade, enligt TED:s regler. Ansök om en plats

TED2012 är TED:s huvudkonferens som ges varje år i Long Beach Kalifornien. Wikipedia skriver:

TED (Technology, Entertainment, Design – teknologi, underhållning, formgivning) är en årlig tvärvetenskaplig konferens i USA som definierar sitt tema som ”idéer värda att sprida” (”ideas worth spreading”). I samband med konferensen hålls ett antal föredrag med oftast kända och högprofilerade föredragshållare kallade TED Talks.

Temat för årets konferens är The Full Spectrum och TED menar att de bjudit in sitt mest varierade talarfält hittills för att besökarna ska få ett stort intryck med många infallsvinklar av idéer värda att sprida. TED2012 pågår mellan 28 februari och 2 mars 2012, vi kommer endast visa onsdagens program.

TED är en väldigt exklusiv konferens. Biljetten kostar $7 500 och även om du har råd är det långt ifrån säkert att du får chansen att komma. Alla som vill komma på TED ansöker om att få bli medlemmar. För att bjuda in en större grupp människor och sprida idéer utanför den krets som har chans att komma på konferensen har man skapat TEDx-konceptet.

x:et i TEDx står för independently organized TED events där andra får möjligheten att arrangera evenemang runt TED. TEDxÖrebro arrangerades första gången 2009. Det här är första gången vi sänder TED-konferensen direkt.